Kulinaria
Jesteś w dziale - Strona główna » Kulinaria

Krokiety z pieczarek i kapusty kiszonej

Lista składników:

1.CIASTO NA Naleśniki: 4 szkl.wody, 2 żółtka, 3-4 szkl.mąki (tak żeby ciasto było lejące),2 białka -ubijamy pianę i dodajemy do ciasta,2 łyżki stołowe oleju dodajemy do ciasta.

2. NADZIENIE:1kg pieczarek, 30 dkg kapusty kiszonej, łyżkę cukru, 2 cebulki, sól,pieprz,vegeta,panierka do kurczaka, 2 jajka,olej.

Sposób przyrządzania:

Pieczarki umyć,obrać i potarkować na tarce o dużych oczkach.Podsmażamy pieczarki na patelni aż woda wyparuje. Kapustę kiszoną wrzucamy do garnka zalewamy wodą,dodajemy do niej łyżkę cukru i gotujemy 5-8 min. Następnie odsączamy z wody i kroimy drobniutko.Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na patelni z łyżką oleju. Pieczarki łączymy z cebulką przyprawiamy vegetą i podsmażamy jeszcze chwilkę. Gotowe nadzienie kładziemy na naleśnikach, zawijamy w kopertę,Moczymy krokiety najpierw w jajku rozmąconym z solą,pieprzem i vegetą,potem w panierce.Smażymy na rumiano z obu stron. Smacznego!